محل تبلیغات شما

به نام خدای مهربان

فرهنگ واژگان و اصطلاحات

لازم به ذکر است که واژگان و اصطلاحات در این پیوست نهبه ترتیب حروف، بلکه برمبنای اولویت تقدم ذکر آنها درمقاله فهرست شده است.


نظریه جهان های موازی ParallelUniverse                
نظریهجهان های موازی یک ایده پیشنهادی در علوم فلسفه و فیزیک کیهانی است که وجود جهانهای دیگری فراسوی جهان ما را محتمل می داند.   
خاستگاه چنین باوری برخی اصول و بدیهیات فیزیک ذرات بنیادی(فیزیک کوانتمی) است.باور به وجود پدیده جهان های موازی زمانی قوت گرفت که فیزیکدانان ذرات، اصلسوپرپوزیشن یا همان برهم نهی کوانتمی را پذیرفتند و اذعان داشتند در فضای کوانتمیمادامیکه ذرات مورد آزمون و قضاوت قرار نگرفته باشند یکایک آنها این قابلیت رادارند تا منفرداً در مواضع چندگانه ظاهر شوند.    
برپایه همین اصل بود که برخی فیزیکدانان، نظریه چندجهانی را مطرح نمودند و پیشنهادکردند که عالم موجود(
universe)نیز می تواند همزمان در مواضع چندگانه به تکثر ولی با شرایط متفاوت درحال تکرارباشد!


ابعاد اضافی Extra Dimension
در شرایط  کلاسیکی(شرایط عادی که برروی زمین تجربه می کنیم) ساختار فضا-زمان شامل چهار بعد است؛    طول، عرض و ارتفاع متعلق به ساختار فضا وزمان که به عنوان مولفه چهارم شناخته می شود.  
اما در تئوری های فیزیک مدرن همانند نظریه "ابرریسمان" و "نظریه ام"،فضا-زمان را درحالات خاص شامل ابعاد بیشتری می دانند؛ در برخی نظریات حتی تا 26بعد!    
اما مهمترین و قابل قبول ترین آنها که ترکیبی از نظریه ام و نظریه ریسمانهاست،ساختار فضا-زمان  را دارای  11 بعد، شامل 10 بعد مکانی و 1 بعد زمانی درنظر می گیرد.


نظریه چندجهانی Multiverse           
نظریهچندجهانی حالت خاصی از نظریه جهان های موازی است.   
برخی اوقات جهان های موازی را همان "مالتی ورس - Multiverse " در نظرمی گیرند و تفاوتی میان این دو قائل نمی گردند.  
در نظریه جهان های موازی اعتقاد بر وجود وضعیتی نظیر "سوپرپوزیشن"است(یعنی یک کمیت واحد و ایفای نقشهای متفاوت).  
در حالیکه نظریه چندجهانی بدون درنظر گرفتن مفهوم سوپرپوزیشن، تعداد کثیری از جهانهای دیگر را به شکل مجرد، مستقل و مجزا از جهان ما، متصور می داند!  


آندره ای دیمیتریوویچ لینده AndreiDmitriyevich linde        

فیزیکدان نظری و کیهانشناس روس تبار و استاد دانشگاهاستانفورد.
وی از پیشگامان تئوری "کیهانشناسی تورمی" است. عمده شهرت وی بواسطههمکاریش با
"آلن هاروی گوت" برای ارائه مدل های متفاوتاز نظریه تورم کیهانی (تورم قدیم - تورم جدید - تورم هرج و مرج) و بسط و توسعه آنمی باشد. درواقع آلن گوت برپایه مطالعات و تحقیقات اولیه آندره ای لینده که دردهه  1970 میلادی در خصوص نظریه"انتقال فاز کیهانشناختی" انجام شده بود، تئوری "تورم - inflation" را مطرح نمود و سپس با همکاری لیندهآن را بسط و توسعه داد. 
"آندره ای لینده" و "آلکساندر ولینکین" از نخستین کسانی بودندکه به استناد نظریه تورم و مدل کیهانشناسی تورمی احتمال وجود "چندجهانی -
multiverse" را مطرح نمودند.


آلکساندر ولنکین  AlexanderVilenkin  
فیزیکدان نظری و کیهانشناس اوکراینی تبار. عمده شهرت وینیز بواسطه همکاری با "گوت" در خصوص توسعه نظریه "تورم" است.ویلنکین روی مدل تورم پیشنهاداتی را مطرح نمود، از جمله اینکه او پیشنهاد کردپدیده تورم از یک سو می بایست در یک فاز زمانی مشخص آغاز شده باشد و همچنین از سویدیگر تورم می تواند
بی پایان و ابدی باشد!    
ویلنکین  به همراه لینده در زمره پیشگاماننظریه "چندجهانی -
multiverse"می باشند.

به بهانه آلودگی هوا !

چرا فیلم "متری شیش و نیم" از جشنواره ونیز دست خالی برگشت !؟

حکومتهای 2 حرفی ، پادشاهی 27 حرفی!

نظریه ,جهان ,های ,تورم ,موازی ,چندجهانی ,جهان های ,های موازی ,نظریه چندجهانی ,نظریه جهان ,را مطرح

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

Programming AutoCAD & GIS تعمیرات یخچال وانواع کد خطای یخچال قیمت نرده استیل,قیمت حفاظ استیل,قیمت پله استیل,قیمت درب استیل,قیمت نرده شیشه ای هپتا رایانه Christine's blog CartoonLand Wiki طرفداران سریال های ترکی بزرگ ترین مرجع بازی های کامپیوتر و نرم افزار راهنمای ارسال مقالات ISI retechtipo